Μίλατος

Παραλία Μιλάτου (δυτικά από το λιμανάκι)
Η παραλία λίγο δυτικότερα από τη Παραλία Μιλάτου βρίσκεται 33 περίπου χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο, 2 χιλιόμετρα περίπου Βορειοδυτικά από το χωριό Μίλατος.
Αυτή η αμμουδερή παραλία μπροστά στο Ξενοδοχείο «Μίνως Ιμπέριαλ» είναι η καλύτερη της περιοχής και οδηγεί σε αυτήν ένας μικρός χωματόδρομος από την Παραλία Μιλάτου.

Παραλία Μιλάτου (λιμανάκι)
Η μικρή αμμουδερή παραλία Μίλατος μπροστά στο μικρό ψαροχώρι βρίσκεται 34 περίπου χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο, 2 χιλιόμετρα Βόρεια από το χωριό Μίλατος και 70 χιλιόμετρα Ανατολικά από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η παραλία είναι καλά προφυλαγμένη από τους συνηθισμένους ανέμους που φυσούν στην περιοχή και έχει μικρό λιμανάκι που φιλοξενεί μικρά αλιευτικά και τουριστικά σκάφη. Ήσυχη και λίγο οργανωμένη παραλία δίχως πολλές «ανέσεις» (ξαπλώστρες, ομπρέλλες κλπ), αλλά με ξενοδοχεία επιπλωμένων δωματίων και ενοικιαζόμενα δωμάτια για διαμονή και εξαιρετικά καλό και φρέσκο ψάρι για φαγητό.
Η Μίλατος σας προδιαθέτει εκτός από το θαυμάσιο μπάνιο και για διάφορες «εκπαιδευτικές» εξορμήσεις στην περιοχή. Η αρχαιολογική έρευνα έχει δείξει ότι το χωριό με τα όμορφα κάτασπρα σπιτάκια και τα στενοσόκακα βρίσκεται στη θέση της αρχαίας ομώνυμης Μινωικής πόλης. Η παράδοση εξάλλου λέει ότι άποικοι από την αρχαία Μίλατο στα μέσα της 2 ης π.Χ. χιλιετίας ίδρυσαν την μεγάλη και σπουδαία πόλη της Μικράς Ασίας Μίλητο. Εδώ έχουν εντοπιστεί και πολλοί υστερομινωικοί τάφοι.
Όσοι επισκέπτες βρεθούν εδώ για το Πάσχα και την Κυριακή του Θωμά αξίζει να παρακολουθήσουν την θεία Λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι στην είσοδο του γνωστού σπηλαίου της περιοχής (σπήλαιο Μιλάτου). Η λειτουργία γίνεται στη μνήμη της θυσίας των χιλιάδων σφαγιασθέντων εδώ από τους τούρκους κατά την επανάσταση της Κρήτης (1823). Το σπήλαιο βρίσκεται σε απόσταση 2,5 περίπου χιλιόμετρα Ανατολικά από το χωριό και παρουσιάζει και σημαντικό σπηλαιολογικό ενδιαφέρον με ικανό αριθμό σταλακτιτών και σταλαγμιτών.

Παραλία Μιλάτου (ανατολικά από το λιμανάκι)
Η παραλία λίγο ανατολικότερα από τη Παραλία Μιλάτου, αμέσως μετά τις ψαροταβέρνες, βρίσκεται 35 περίπου χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο, 2 χιλιόμετρα περίπου Βορειοανατολικά από το χωριό Μίλατος. Η παραλία έχει χοντρό βότσαλο και είναι αρκετά εκτεθειμένη στους βοριάδες της περιοχής, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

​​počítáno než si ji koupilo, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tabletem ne.

Print Email