Παχιά Άμμος

Παχιά Άμμος, στο λιμανάκι
Η αμμουδερή παραλία Παχιά Άμμος βρίσκεται 20 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο, πάνω στο κύριο οδικό άξονα που οδηγεί από τον Άγιο Νικόλαο στην Σητεία και την Ιεράπετρα, ακριβώς μπροστά στο ομώνυμο όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Είναι παραλία καλά προφυλαγμένη από τους ανέμους από την προβλήτα που σχηματίζει το ψαράδικο λιμανάκι, μπροστά στον οικισμό.
Η Παχιά Άμμος διαθέτει μερικά ξενοδοχεία και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια έτσι ώστε προσφέρει δυνατότητες διαμονής σε σχετικά ήσυχο τουριστικό θέρετρο, κοντά στα αστικά και τα άλλα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής. Το φαγητό δεν αποτελεί πρόβλημα και είναι καλό τόσο στον οικισμό, όσο και στα γειτονικά χωριά και στις κοντινές παραλίες με τις ψαροταβέρνες. Το κολύμπι γίνεται στην αμμουδερή παραλία του οικισμού που προφυλάσσεται από τον άνεμο από την προβλήτα του μικρού λιμανιού με χρήση όλων των δυνατοτήτων μιας οργανωμένης παραλίας (ξαπλώστρες, ομπρέλλες κλπ.). Ή εναλλακτικά στην μεγάλη παραλία ανατολικά από τον οικισμό με τα αλμυρίκια για σκιά, με βότσαλο και μεγάλα κύματα από το ανοικτό πέλαγος για τους λάτρεις των, ή ακόμα λίγο μακρύτερα (9 χιλιόμετρα Βόρεια) στην πολύ πιο ήσυχη παραλία Θόλο (ή Καβούσι).
Όταν βρεθείτε στην παραλία και δεν θέλετε να κάνετε μπάνιο για οποιοδήποτε λόγο αξίζει να επισκεφτείτε τον Πρωτομινωικό οικισμό στη θέση Βασιλική 4 χιλιόμετρα Νότια. Πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Κρήτης (2600-2300 π.Χ.) που ή μεγάλη έπαυλη που έχει βρεθεί εκεί θεωρείται αρχιτεκτονικά ο πρόδρομος των μεγάλων ανακτόρων της Κνωσού και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της Μινωικής Κρήτης. Επίσης πρέπει να δείτε και τις ανασκαφές στο Μεσομινωικό και Υστερομινωικό νεκροταφείο της περιοχής. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι εδώ εδρεύει το Ινστιτούτο Μελέτης του Προϊστορικού Αιγαίου της Ανατολικής Κρήτης που σκοπός του είναι η διενέργεια ανασκαφών στην περιοχή και η διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη των ευρημάτων.
Κάποια στιγμή μπορείτε να κάνετε μια κοντινή εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό Μοναστηράκι (3 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά) με τα ωραία χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια και τους παλιούς νερόμυλους, όπου μπορείτε να δείτε και την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Εκεί κοντά περνά και το πολύ όμορφο φαράγγι του Χα Δυτικά από το χωριό που ξεκινά από τις πλαγιές του όρους Θρύπτης και καταλήγει με ένα χείμαρρο στην θάλασσα 500 μέτρα ανατολικά από τον οικισμό Παχιά Άμμος.
Αν διαθέτετε σκάφος ή μισθώσετε κάποιο από το λιμανάκι, μπορείτε να πάτε στη μικρή νησίδα Κόνιδα λίγο έξω, ανοικτά στον όρμο του οικισμού.
Τους καλοκαιρινούς μήνες έχετε πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και εναλλακτική ψυχαγωγία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Οι κάτοικοι των χωριών οργανώνουν τον Δεκαπενταύγουστο πανηγύρια στο κοντινό χωριό Βασιλική και στο Μοναστήρι της Φανερωμένης.

Παχιά Άμμος, δίπλα στο λιμανάκι και τον οικισμό
Η μεγάλη παραλία με βότσαλο Παχιά Άμμος βρίσκεται 20 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο, πάνω στο κύριο οδικό άξονα που οδηγεί από τον Άγιο Νικόλαο στην Σητεία και την Ιεράπετρα, ακριβώς δίπλα από το ομώνυμο όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Είναι παραλία όχι προφυλαγμένη από τους ανέμους και συνίσταται στους λάτρεις των μεγάλων κυμάτων.
Ο γειτονικός παραθεριστικός οικισμός Παχιά Άμμος διαθέτει μερικά ξενοδοχεία και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια έτσι ώστε προσφέρει δυνατότητες διαμονής σε σχετικά ήσυχο τουριστικό θέρετρο, κοντά στα αστικά και τα άλλα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής. Το φαγητό δεν αποτελεί πρόβλημα και είναι καλό τόσο στον γειτονικό οικισμό, όσο και στα κοντινά χωριά και στις άλλες παραλίες με τις ψαροταβέρνες. Το κολύμπι γίνεται στην όμορφη παραλία που δεν προφυλάσσεται από τον άνεμο και που σκιά εξασφαλίζεται από μεγάλα αλμυρίκια. Εναλλακτικά μπορείτε να κολυμπήσετε λίγο μακρύτερα (9 χιλιόμετρα Βόρεια) στην πολύ πιο ήσυχη παραλία Θόλο (ή Καβούσι).

vypočtená než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tabletem ne.

Print Email