Θόλος ή Καβούσι

Η παραλία με βότσαλο Θόλος (ή Καβούσι) βρίσκεται 26 χιλιόμετρα Ανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο, 3,5 χιλιόμετρα βόρεια από τον κύριο οδικό άξονα που οδηγεί από τον Άγιο Νικόλαο στην Σητεία και την Ιεράπετρα (χωριό Καβούσι). Είναι παραλία όχι προφυλαγμένη από τους ανέμους και έχει αρκετά αλμυρίκια.
Ο γειτονικός παραθεριστικός οικισμός Παχειά Άμμος (8,5 χιλιόμετρα Νότια) διαθέτει μερικά ξενοδοχεία και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια έτσι ώστε προσφέρει δυνατότητες διαμονής σε σχετικά ήσυχο τουριστικό θέρετρο, κοντά στα αστικά και τα άλλα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής. Ακόμα λίγα δωμάτια μπορείτε να βρείτε και στο χωριό Καβούσι. Το φαγητό δεν αποτελεί πρόβλημα και είναι καλό τόσο στον γειτονικό οικισμό (Καβούσι), όσο και στη Παχιά Άμμο. Στην ίδια την παραλία λειτουργούν δυο ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι. Το κολύμπι γίνεται στην παραλία που δεν προφυλάσσεται από τον άνεμο και που σκιά εξασφαλίζεται από μεγάλα αλμυρίκια και ομπρέλλες και ξαπλώστρες. Στην αριστερή πλευρά της παραλίας υπάρχει άμμος και είναι πιο προστατευμένη από τους ανέμους.
Η περιοχή είναι κατάλληλη εκτός από ήσυχο μπάνιο και για ωραίες εκδρομές μακριά από τα παραθεριστικά θέρετρα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Καβούσι που είναι κτισμένο στους πρόποδες του όρους Θρυπτής σε μια μικρή και εύφορη κοιλάδα με κηπευτικά, αμπέλια και ελιές (3,5 χιλιόμετρα Νότια). Εδώ θα δείτε και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και των 12 Αποστόλων. Στην κοιλάδα αυτή, 2 περίπου χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του χωριού, μπορείτε να δείτε και ένα αξιοθαύμαστο πράγματι μνημείο της φύσης, μια τεράστια υπεραιωνόβια ελιά με πολύ μεγάλη διάμετρο κορμού που θα σας «ζητήσει» αμέσως να την φωτογραφήσετε. Αξίζει να επισκεφτείτε τους Μινωικούς οικισμούς στις θέσεις «Βροντάς» και «Κάστρο», τα αρχαία ορυχεία χαλκού της Μινωικής εποχής στη θέση «Χρυσοκάμινο», ή την γειτονική σπηλιά (Θεριόσπηλο) με ενδιαφέροντες σταλαγμίτες. Οι λάτρεις της φύσης πρέπει να επισκεφτείτε το φαράγγι Μεσώνα 4 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά. Στη παραλία Θόλος θα δείτε και ρωμαϊκά ερείπια και στο απέναντι νησάκι Ψείρα ερείπια Πρωτομινωικού οικισμού.

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tableta ne.

Print Email