Ξερόκαμπος

Η παραλία Ξερόκαμπος μπροστά στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό βρίσκεται 103 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο και 20 χιλιόμετρα Ανατολικά από το γεωργοκτηνοτροφικό χωριό Ζίρο (περίπου 600 κάτοικοι). Η παραλία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους, αλλά όταν δεν φυσάει είναι μοναδική.
Λίγο οργανωμένη παραλία με λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια διαθέσιμα προς ενοικίαση και καλό φαγητό στις ψαροταβέρνες της. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ωραίο και μοναχικό μπάνιο στην παραλία μπροστά στον οικισμό και στους σχετικά απομακρυσμένους και ήσυχους ορμίσκους με τις ωραίες μικρές αμμουδερές παραλίες και τα τυρκουάζ νερά (Κρινάκι, Άμπελος, Φαράγγι κλπ) στους οποίους οδηγεί χωματόδρομος. Η φύση και οι ομορφιές της δίπλα στην πανέμορφη θάλασσα προσφέρουν στον «υποψιασμένο» επισκέπτη την μοναδική ευκαιρία για απόδραση από τα πάντα.

Η «απομόνωση» όμως είναι σχετική και εξαρτάται από τις διαθέσεις του επισκέπτη και της παρέας του. Άμα φυσάει και η θάλασσα είναι αγριεμένη και το μπάνιο απαγορευμένο, ή απλά πριν το πρωινό, ή μετά το απογευματινό μπάνιο σας μπορείτε να κάνετε ωραίες βόλτες ή και εκδρομές και να δείτε τα ερείπια αρχαίου Μινωικού ιερού στην κορυφή του υψώματος στη τοποθεσία «Κεφάλα», τα ερείπια ελληνιστικού οικισμού δίπλα στον οικισμό στην τοποθεσία «Φαρμακοκέφαλο». Εάν δεν σας ενδιαφέρουν οι αρχαιότητες μπορείτε να πάτε 12 χιλιόμετρα βόρεια προς το χωριό Χαμαίτουλο και να κατεβείτε το μικρό και ωραίο φαράγγι μέχρι τον Ξερόκαμπο (διαδρομή δύο ωρών περίπου, ή λίγο περισσότερο). Άλλη εναλλακτική λύση για εκδρομή είναι το χωριό Ζίρος (20 χιλιόμετρα Δυτικά) που μπορείτε να συνδυάσετε το μεσημεριανό φαγητό με επισκέψεις στις ωραίες βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής με όμορφες αγιογραφίες και το παραδοσιακό οινοποιείο του χωριού. Και αν δεν «φοβάστε» 50 χιλιόμετρα διαδρομής πήγαινε-έλα ανάμεσα σε όμορφα περιβόλια και καλλιέργειες μπορείτε να εξορμήσετε στα γεωργικά χωριά Χανδράς και Αρμένοι ψηλά στο οροπέδιο όπου μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετά βενετσιάνικα ερείπια (Έπαυλη Ντε Μέτζιο, ωραίες βρύσες και πύργος στη θέση «Βόιλα» σε συνδυασμό με ωραιότατο φαγητό με ντόπιες νοστιμιές και καλό κρασί ή τσικουδιά.

Φωτογραφίες


lasithi_xerokampos

lasithi_xerokampos1

lasithi_xerokampos2

lasithi_xerokampos3

lasithi_xerokampos4

lasithi_xerokampos5

lasithi_xerokampos6

lasithi_xerokampos7

lasithi_xerokampos8

lasithi_xerokampos9

lasithi_xerokampos10

​​počítáno než si ji koupilo, a to nejen proto, že je ​​písemných na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tabletem ne.

Print Email