Μύρτος

Η παραλία Μύρτος είναι μια πολύ ωραία και σχετικά ήσυχη αμμουδιά με κατά τόπους βότσαλα μπροστά στο ομώνυμο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό στις νότιες ακτές της Κρήτης κοντά στα όρια με το νομό Ηρακλείου. Βρίσκεται 51 χιλιόμετρα Νότια από τον Άγιο Νικόλαο, 90 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 14,5 χιλιόμετρα Δυτικά από την Ιεράπετρα.
Η παραλία λόγω του παραθεριστικού θερέτρου έχει καλές τουριστικές υποδομές. Στο ήσυχο χωριό υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν μια καλή λύση για ήσυχες οικογενειακές ή μοναχικές διακοπές σε κοντινή όμως απόσταση από τα τουριστικά θέρετρα και τα αξιοθέατα της περιοχής. Το φαγητό αφθονεί, κυρίως το φρεσκότατο ψάρι, στις καλές ψαροταβέρνες του οικισμού.
Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την θάλασσα στην καλά οργανωμένη παραλία του οικισμού (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κλπ). Εναλλακτικά για περισσότερη ησυχία υπάρχει η εκτεταμένη, ήσυχη και χωρίς καμία διευκόλυνση στους λουομένους παραλία Δυτικά από τον οικισμό (βότσαλο και βράχια) όπου μπορεί κανείς ακόμα να κάνει γυμνισμό, αν θέλει, ή αν του αρέσει να ψαρέψει με ψαροντούφεκο. Επίσης πάντα υπάρχουν και οι κοντινές παραλίες προς την Ιεράπετρα (3-14 χιλιόμετρα Ανατολικά).
Οι ενδιαφερόμενοι για την αρχαιολογία θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ερείπια πολύ σημαντικού Πρωτομινωικού οικισμού (2600-2200 π.Χ.) στη θέση Φούρνου Κορυφή (3,5 χιλιόμετρα Ανατολικά), την αγροικία Μεσομινωικής εποχής στη θέση «Πύργος» (Δυτικά από τον οικισμό) και τα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών με ωραία ψηφιδωτά δάπεδα στη τοποθεσία «Άγιος Αντώνιος» (Δυτικά από τον οικισμό).
Σε περίπτωση δε που χρειάζεστε κάποια «αλλαγή» μπορείτε μετά το πρωινό σας μπάνιο να κάνετε μια ενδιαφέρουσα εκδρομή λίγων χιλιομέτρων μέχρι το ορεινό χωριό Μάλες (14 χιλιόμετρα Βόρεια, περίπου 600 μέτρα υψόμετρο) να επισκεφτείτε τις πολλές ενδιαφέρουσες παλιές εκκλησίες της περιοχής, να φάτε ωραίο μεσημεριανό και να επισκεφτείτε, αν θέλετε, σε απόσταση 9 ακόμη χιλιόμέτρων Δυτικά το αφάνταστης φυσικής ομορφιάς δάσος από πρίνους και πεύκα στο χωριουδάκι Σελάκανο.

Φωτογραφίες


lasithi_mirtos

lasithi_mirtos1

lasithi_mirtos2

lasithi_mirtos3

lasithi_mirtos4

lasithi_mirtos5

neos_mirtos_lasithi

Μύρτος, Δυτικά από τον οικισμό
Η παραλία 2 χιλιόμετρα δυτικά από τον οικισμό Μύρτος είναι μια μακρόστενη και απολύτως ήσυχη παραλία με βότσαλα και σε ορισμένα σημεία μεγάλες πέτρες και βράχια στις νότιες ακτές της Κρήτης κοντά στα όρια με το νομό Ηρακλείου. Βρίσκεται 49 χιλιόμετρα Νότια από τον Άγιο Νικόλαο, 88 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 16 χιλιόμετρα Δυτικά από την Ιεράπετρα.
Η παραλία δεν διαθέτει καθόλου τουριστικές υποδομές ή ευκολίες για τους λουομένους. Φυσικά υπάρχει κοντά ο παραθεριστικός οικισμός Μύρτος. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την θάλασσα και τον ήλιο με ησυχία, και σχετική μοναξιά, χωρίς τα «καλά» της οργανωμένης παραλίας του οικισμού (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κλπ). Φυσικά εδώ ο επισκέπτης αποζημιώνεται με την γαλήνη του χώρου, την δυνατότητα να κάνει γυμνισμό αν θέλει και ακόμα να ψαρέψει με ψαροντούφεκο σε ένα πολύ ωραίο βραχώδη βυθό. Μοναδικό, ίσως, μειονέκτημα της παραλίας είναι η γειτνίαση του δρόμου που περνά δίπλα ακριβώς από την παραλία.

vypočítá než si ji koupilo, a to nejen proto, že je psaný na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tableta ne.

Print Email