Φαράγγι των Νεκρών

Η είσοδος του φαραγγιού του Ζάκρου βρίσκεται έξω από το χωριό Πάνω Ζάκρος σε απόσταση 99 χιλιόμετρα Νοτιανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο και 39 χιλιόμετρα επίσης Νοτιοανατολικά από την Σητεία. Το φαράγγι είναι πανέμορφο, και στα τοιχώματά του που είναι πανύψηλα υπάρχουν πολλές σπηλιές. Στις σπηλιές αυτές έχουν βρεθεί Μινωικοί τάφοι με μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ευρήματα. Από τους τάφους αυτούς το φαράγγι φέρει και το όνομα «Φαράγγι των Νεκρών». Το φαράγγι τερματίζει μετά από δυο ώρες περίπου συναρπαστικής διαδρομής κοντά στο Μινωικό Ανάκτορο του Κάτω Ζάκρου.
Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φαραγγιού αυτού είναι το ότι δεν χρειάζεται κανείς να ξαναπερπατήσει πίσω για να παραλάβει το αυτοκίνητό του. Το παραπάνω χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την αρχαιολογική του σπουδαιότητα και τα σημαντικά έργα ανάπλασης του χώρου που γίνονται τα τελευταία χρόνια προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κυρίως ξένους, κάθε χρόνο.


Η πρόσβαση από τον Άγιο Νικόλαο, ή την Σητεία γίνεται με νοικιασμένο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα που τα αφήνετε στον Πάνω Ζάκρο και επιστρέφετε και το παίρνετε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg vzpomenout vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tabletem ne.

Print Email