Φαράγγι του Καψά

Η είσοδος του φαραγγιού του Καψά ή των Περβολακίων βρίσκεται 9 χιλιόμετρα ανατολικά από τον Μακρύ Γιαλό και 35 χιλιόμετρα Νότια από τη Σητεία ακριβώς δίπλα από τη Μονή του Καψά, 100 μόλις μέτρα από τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας Καψά του Λιβυκού Πελάγους.

Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 3,5 χιλιόμετρα και καταλήγει στο παραδοσιακό χωριό Περβολάκια. Η συνολική διαδρομή είναι γύρω στις 3,5-4 ώρες (2-2,5 ώρες ανάβαση και 1,5 ώρα επιστροφή) και είναι μια εύκολη σχετικά διαδρομή με ελάχιστα σημεία με απότομη κλίση που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει επαρκής σηματοδότηση κατά μήκος της διαδρομής. Χαρακτηριστικό του φαραγγιού είναι το άγονο και ξερό περιβάλλον, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα φαράγγια της περιοχής. Σας συνιστούμε να απολαύσετε πρώτα ένα πρωινό μπάνιο στη παραλία, μετά να επιχειρήσετε την ανάβαση, να ξεκουραστείτε για ένα καφέ στο χωριό Περβολάκια, μετά να κάνετε μια μικρή βόλτα (500 μέτρα) στον μικρό οικισμό Πέζουλος για να θαυμάσετε τα παλιά καλά διατηρημένα σπίτια του και μετά να επιστρέψετε στην παραλία για μια βουτιά για να ξεκουραστείτε και μετά... τρέχοντας για φαγητό.
Η πρόσβαση στο φαράγγι είναι αρκετά εύκολη, γιατί υπάρχει ένας καλά ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί από τον Μακρύγιαλο στην είσοδό του.

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg pamatovat vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tabletovací ne.

Print Email