Παραλία Πρέβελη ( Λίμνη Πρέβελη )

Η παραλία Πρέβελη, ή ο Φοίνικας όπως λέγεται επισήμως, βρίσκεται στη Νότια ακτή της Κρήτης, 38 χλμ. νότια του της πόλης του Ρεθύμνου. Βρίσκεται περίπου 20 λεπτά μετά την ιστορική Μονή Πρέβελη. Είναι μια μοναδική αμμουδερή παραλία, πανέμορφη, με ένα μικρό δάσος από φοίνικες που την κάνουν να μοιάζει εξωτική. Στο σημείο αυτό, στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!
Επίσης φανταστική εμπειρία για τον επισκέπτη είναι το να περπατήσει και να ανέβει τον ποταμό. Οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά και το έδαφος είναι ομαλό και με άμμο.  Εξαιτίας αυτής της εικόνας που δίνει και του ασυνήθιστου περιβάλλοντος η παραλία είναι πολύ δημοφιλής προορισμός στους τουρίστες ακόμα από τη δεκαετία του 1970, όταν έρχονταν και κατασκήνωναν εδώ πολλοί χίππις που κατασκεύαζαν καλύβες με χόρτα και κλαριά από τους φοίνικες. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί για φαγητό και ποτό, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να διανυκτερεύσει.
Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσει κανείς στη παραλία. Φτάνετε με κάποιο μέσο στον Πλακιά (λεωφορείο, ή αυτοκίνητο) και μετά με το καραβάκι το πρωί κάνετε την ημερήσια εκδρομή σας στη παραλία Πρέβελη. Το καραβάκι αναχωρεί περίπου στις 10 το πρωί και επιστρέφει γύρω στις 4 το απόγευμα. Θα φτάσετε φυσικά ξεκούραστοι στην πανέμορφη παραλία, αλλά θα έχετε χάσει την δυνατότητα να πολαύσετε το υπέροχο θέαμα από ψηλά κατεβαίνοντας με τα πόδια.

Ο δύσκολος τρόπος είναι να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μέχρι τη Μονή Πρέβελη, να το αφήσετε εκεί στο χώρο του πάρκινγκ (υπάρχει σχετική σήμανση), περίπου 1.500 μέτρα από το Μοναστήρι και μετά με τα πόδια να ξεκινήσετε να κατεβαίνετε το μονοπάτι που έχει πολλά απότομα σκαλοπάτια που είναι και το δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής.

Φωτογραφίες

 


rethimno preveli

rethimno preveli1

rethimno preveli10

rethimno preveli2

rethimno preveli3

rethimno preveli4

rethimno preveli5

rethimno preveli6

rethimno preveli7

rethimno preveli8

rethimno preveli9

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je psaný na obalu viagra 25mg zapamatovat vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tabletovací ne.

Print Email