Οροπέδια Ασκύφου,Ταύρης, Νιάτου

Το οροπέδιο Ασκύφου περιβάλλεται από τις εξής κορυφές των Λευκών Ορέων: Κάστρο στα δυτικά (2.218μ.), Τρυπάλι στα ανατολικά (1.493μ.) και Αγάθες στα νότια (1.511μ.). Έχει σχήμα κυπελλοειδές σχήμα, από όπου πιθανόν πρόερχεται το όνομά του, καθώς η αρχαία λέξη «σκύφος» σημαίνει κύπελλο. Απέχει 50χλμ. από τα Χανιά, βρίσκεται σε υψόμετρο 730μ. και χρησιμοποιείται για καλλιέργειες σιταριού και πατάτας. Σύμφωνα με γεωλογικές ενδείξεις το οροπέδιο, κατά την προϊστορική εποχή, ήταν λίμνη. . Παρουσιάζει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς το 1821 αποτέλεσε πεδίο νικηφόρας μάχης των Σφακιανών εναντίον των Τούρκων. Στις 21 Αυγούστου του 1866, στο χωριό της Ασκύφου ανακηρύχθηκε η ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου βρίσκεται αυτό της Ταύρης, όπου υπάρχει ένα ορεινό καταφύγιο, και ύστερα από 1χλμ. σε υψόμετρο 1.200μ. συναντάται το οροπέδιο της Νιάτου.

Φωτογραφίες Ασκύφου

 


chania_askifou1

chania_askifou2

chania_askifou3

chania_askifou4

vypočítá než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg pamatovat vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tabletem ne.

Print Email