Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Το Ιστορικό Αρχείο της Κρήτης ιδρύθηκε το 1920 από τον Ν. Παπαδάκη και βρίσκεται στην οδό Σφακιανάκη 20 και στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο. Θεωρείται το σημαντικότερο αρχείο μετά το Γενικά Αρχεία του Κράτους. Διαθέτει σημαντική βιβλιοθήκη με 6.500 τόμους βιβλίων, μεταξύ αυτών και σπάνια βιβλία από την Βυζαντινή, Ενετική και Τουρκική εποχή, μεγάλο αρχείο Τύπου με όλα σχεδόν τα κρητικά έντυπα από το 1831. Περιλαμβάνει μια σπάνια και ιδιαίτερα σημαντική συλλογή από 700.000 περίπου ιστορικά έγγραφα του 19ου και 20ού αιώνα. Πρόκειται για αρχειακό υλικό των κρητικών κυβερνήσεων, τα αρχεία της Μάχης της Κρήτης και της γερμανικής κατοχής. Επίσης, μπορείτε να δείτε το πλήρες αρχείο του κρητικού Τύπου από το 1831 ως τις μέρες μας, ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο των αρχών του αιώνα και μια βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις από το 1500 ως και σήμερα.
Επίσης στο ίδιο κτίριο υπάρχει και μουσείο, Ιστορικό και Λαογραφικό, με μεγάλη συλλογή από κειμήλια της ιστορίας και των αγώνων της Κρήτης. Σε μια ιδιαίτερη αίθουσα εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στις παραπάνω εικόνες βλέπουμε εκθέματα όπλων εποχής αριστερά, ενώ δεξιά είναι δωμάτιο με προσωπικά αντικείμενα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε την σημαία που ύψωσε ο Σπύρος Καγιαλές κάνοντας το σώμα του ιστό στο Ακρωτήρι.

Διεύθυνση: Σφακιανάκη 20, τηλ. 28210 52606

vypočtená než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg ​​nezapomeňte vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tableta ne.

Print Email