Πλατεία 1866

Η πλατεία 1866, στα δυτικά της πόλης, καθ' οδόν προς την έξοδο για την Κίσαμο, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων. Στα παλαιότερα χρόνια η περιοχή αποτελούσε τμήμα του οθωμανικού νεκροταφείου («μεζαρλίκια»), το οποίο εκτεινόταν αρκετά προς τα δυτικά. Το ανεπίσημο όνομά της «Νέα Καταστήματα» προσδιορίζει τη χωροθέτηση και την ανάπτυξη της πλατείας και της γύρω περιοχής στα νεότερα χρόνια, με την επέκταση της πόλης εκτός των τειχών.

Η πλατεία αποτελεί ένα από τους «πνεύμονες» της πόλης, με τα φυτά και τις προτομές ηρώων αγωνιστών των Κρητικών επαναστάσεων, ενώ κοσμείται και από μια κομψή αραβική κρήνη. Ονομάσθηκε έτσι προς τιμήν της μεγάλης κι αιματηρής τριετούς επανάστασης των Κρητών (1866 - 1869) εναντίον των τούρκων, της οποίας η κορωνίδα υπήρξε το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Στην βορειοδυτική γωνία της πλατείας, δίπλα στα ξενοδοχεία «Σαμαριά» και «Ομαλός» βρίσκεται ο μεγάλος σταθμός λεωφορείων (ΚΤΕΛ) που διαθέτει η πόλη. ΄Ένα μεγάλο δίκτυο υπεραστικών προορισμών εξυπηρετείται με υπερσύγχρονα λεωφορεία, τα οποία δεν εκτελούν δρομολόγια μόνο προς το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις κωμοπόλεις και τα χωριά του νομού Χανίων, αλλά και προς άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Πάτρα, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, κλπ).

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg pamatovat vzít v podobě, v níž se ​​nachází. Nic s tableta ne.

Print Email